Eta Canada aanvragen

eTAHet is niet zomaar mogelijk om naar een land te reizen waar jij heen wil. Zo heb je niet alleen een vergunning nodig om hier te mogen blijven, zoals een visum, maar heb je vaak ook nog eisen aan dit bepaalde visum. Daarbij moet je gehele reis vaak ook geregeld zijn en moet je op tijd zijn met de aanvraag. In dit artikel lees je alles over de aanvraag voor een visum voor Canada, wat ook wel het eTA wordt genoemd. Alles wat je moet weten over dit eTA lees je hier, zodat je goed voorbereid op reis gaat!

Wat moet je weten?

Ook als je een doorreis maakt of op zakenreis gaat heb je een visum nodig. Het is dus niet alleen bedoeld voor de mensen die er op vakantie gaan. Een eTA heeft niet voor niets zo, maar staat voor een Electronic Travel Authorization. Dit is een eis vanuit de immigratiedienst voor iedereen die Canada in wil. Dankzij dit visum heb je toegang tot het land. Je kan overigens natuurlijk met dit visum ook op bezoek bij familie of vrienden, maar het is vaak wel belangrijk dit ook even aan te geven. Op die manier is het ook logischer dat je geen hotel of andere verblijfplaats hebt geboekt. Zorg er dan ook voor dat ze familie/vrienden waarbij je verblijft kunnen bereiken, mocht dat nodig zijn. De eTA is bedoeld om het veiliger te maken en ervoor te zorgen dat de ongewenste reizigers het land niet meer in kunnen komen, wat bijvoorbeeld zo is bij mensen met een strafblad of waarbij sprake is van verdachte omstandigheden. Tegenwoordig hebben we helaas te maken met terroristische aanvallen, waarbij altijd grondig gekeken moet worden naar alle reizigers ongeacht het land waar het om gaat. Ook daarom is een eTA een perfect oplossing.

De eTA aanvraag voor Canada

Het is niet altijd nodig een eTA canada aan te vragen, zoals wanneer je al eens in Canada hebt gewoond, maar natuurlijk hoeft het ook niet als je er zelf woont. Ook is het niet nodig wanneer je woont in de Verenigde Staten. Val jij hier niet onder? Dan is de eTA aanvraag wel nodig. Het is mogelijk dat als je al in Canada hebt gewoond of een bepaalde status hebt gehad, je geen eTA meer kunt aanvragen. Wat betreft die status gaat het dan om Permanent Resident of Landed Immigrant. Lees hierover dan meer bij de voorwaarden. De aanvraag is gelukkig makkelijk en snel. Tegenwoordig kunnen dit soort dingen allemaal online worden gedaan in plaats van dat het nodig is naar de ambassade te reizen om de aanvraag te doen en het hier ook te komen ophalen. Je vult een aantal belangrijke gegevens in, waaronder je BSN-nummer, geboortedatum en meer. Vervolgens is het tijd voor de betaling en hierna is het een kwestie van wachten tot het visum toegekend is. Ook de aanvraag duurt maar even, want gemiddeld wordt hij na spoed al binnen 20 minuten goedgekeurd! Super snel geregeld dus. Het kan natuurlijk voorkomen dat het wat langer duurt, dus houd daar wel altijd rekening mee en vraag het visum op tijd aan. Het beste is ongeveer een week van tevoren. Het kan zijn dat de aanvraag maximaal 72 uur duurt, oftewel drie dagen. Zo kan het zijn dat het systeem aangeeft dat de douane de aanvraag nog eens moet bekijken, waardoor het wat langer duurt. Geen probleem, maar wees er dus wel op tijd bij!

De kosten van een eTA zijn gelukkig ook lekker laag. Zo betaal je 19,95 euro per persoon en kun je op een veilige manier betalen. Voor de Belgen kan dat met Bancontact en voor de Nederlanders is het betalen mogelijk via iDeal. Hiervoor hoef je dan ook geen extra kosten te maken. Het is tevens mogelijk om te betalen met een creditcard of via PayPal, ook twee uiterst veilige manieren van betalen. Mocht je een spoedgeval hebben, dan betaal je slechts vijf euro extra voor jouw visum, dus ook dat valt nog reuze mee.

Heb je meer vragen over het visum? Dan kun je altijd nog meer lezen. Je hebt natuurlijk enkele voorwaarden aan het visum zoals het paspoort dat nog enige tijd geldig moet zijn op het moment van aankomst en meer. Je kunt op de website nog veel meer informatie vinden, waaronder hoe lang het visum geldig is, de voorwaarden aan het paspoort etc.

De aanvraag is overigens zo gedaan zolang je de juiste gegevens bij de hand hebt. Mocht je een aanvraag voor een ander in willen dienen, zorg er dan voor dat je het paspoort van de ander bij de hand hebt. Op die manier heb je alle belangrijke gegevens bij je. Wel belangrijk te weten dat het visum geen vervanger is voor het paspoort! Je hebt beide nodig bij de grens, dus twijfel niet maar neem ze beiden mee. Zo kom je oo niet voor verrassingen te staan.

Al met al heb je de aanvraag zo gedaan en kan je ook voor een ander een aanvraag indienen, mits je alle belangrijke gegevens hebt. Je kan op een veilige manier betalen en betaalt 19,95 euro per persoon, tenzij het gaat om een spoedaanvraag waarbij nog vijf euro extra betaald moet worden. Verder heb je je eTA binnen 72 uur binnen en meestal is dat nog veel sneller. Voor je het weet is dus alles al geregeld en ben je klaar om op reis te gaan! Mocht je nog twijfels hebben, bekijk dan gerust de rest van de website voor meer informatie of neem contact op. Ook dan word je verder geholpen met al je vragen. Vergeet tot slot niet dat je bij de aanvraag ook een datum aangeeft waarop je verwacht aan te komen. Het is echter wel handig om de aanvraag te doen voor je je vlucht daadwerkelijk boekt, zodat je zeker weet dat je Canada in mag. Het zou zonde zijn om voor de vlucht te betalen als je vervolgens geen toegekend visum krijgt. Ga dat dus nog even goed na.

eTA Canada aanvragen