Visum Canada aanvragen

Bent u van plan om binnenkort naar Canada te gaan? Dan dient u altijd te beschikken over een geldige ETA reisautorisatie. Daarbij is het niet eens van belang met welke reden u het land bezoekt. Of het nu gaat om een werkbezoek waarbij u zaken wilt doen tijdens uw verblijf of gewoon voor een vakantie? Een eTA is simpelweg altijd nodig. Zelfs wanneer u slechts heel even op Canadees grondgebied verblijft is dat noodzakelijk. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer Canada enkel als tussenstop geldt en wanneer u direct doorvliegt naar een eindbestemming buiten het land. Gelukkig is het aanvragen van een eTA niet zo ingewikkeld. Dat kan namelijk simpelweg online in enkele stappen. Hoe dat precies in zijn werk gaat en wat nu eigenlijk de vereisten zijn voor een eTA vertellen we u hieronder!

Vereisten voor eTA Canada

Bent u nieuwsgierig aan welke vereisten u moet voldoen om in aanmerking te komen voor eTA Canada? Dat is natuurlijk wel zo handig om vooraf te weten. Daar kunt u namelijk een hoop onzekerheid en gedoe mee voorkomen. Om een eTA Canada te krijgen moet u in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U moet met het vliegtuig naar Canada komen
  • Uw verblijf in het land dient maximaal zes maanden te duren
  • U staat niet of niet meer geregistreerd als een staatsburger van Canada
  • Uw reisdoel is zakelijk óf toeristisch
  • U beschikt over een zogeheten Visa Exempt Country paspoort. Een paspoort van België of Nederland valt daaronder
  • U voldoet aan de overige voorwaarden waaronder het niet hebben van een besmettelijke ziekte, alcohol- of drugsverslaving én u heeft nooit een misdrijf gepleegd.

Het aanvragen van een eTA Canada

Eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld om een eTA Canada aan te vragen. U kunt dit online namelijk binnen enkele stappen doen. Er is zelfs een speciaal Nederlandstalig aanvraagformulier beschikbaar waarmee het mogelijk is om een eTA aan te vragen. Dit duurt hooguit enkele minuten. Op het formulier wordt allereerst gevraagd naar verschillende persoonsgegevens. Daarnaast dient u ook reisgegevens in te vullen. Gaat u met meerdere personen naar Canada? Dan kunt u ook met één enkel formulier direct voor meerdere reizigers een eTA reistoestemming aanvragen. Het invullen van dit formulier is overigens de eerste stap. Daarna betaalt u het evisum eenvoudig online. Dat kan met alle bekende en betrouwbare betaalmethoden zoals IDEAL, PayPal, creditcard of Bancontact. De derde en laatste stap is simpelweg afwachten tot de eTA Canada wordt goedgekeurd. Dit duurt meestal enkele werkdagen. Heeft u haast? Dan kunt er ook voor kiezen om een spoedaanvraag te doen. In dat geval wordt het eTA meestal binnen 20 minuten toegekend.

Geen visumplicht!

Beschikt u over een eTA en bent u daarnaast de bezitter van een Visa Exempt Country paspoort? Dan geldt er voor Canada geen visumplicht. Het eTA volstaat namelijk in dat geval. Wanneer u beschikt over een Nederlands of Belgisch paspoort dat na het jaar 2005 is uitgegeven, kunt u er zeker van zijn dat dit een geschikt Visa Exempt Country paspoort is.

Met de kinderen naar Canada

Van plan om met één of meerdere kinderen naar Canada te vliegen die minderjarig zijn? Dan is het belangrijk om te beseffen dat u ook voor deze kinderen een eTA aan moet vragen. Kinderen dienen daarvoor overigens ook te beschikken over een eigen paspoort. U mag enkel met de kinderen Canada binnen als u de volledige voogdij over ze heeft. Is dat niet het geval? Dan moet u aan kunnen tonen dat de personen die officieel de voogdij hebben toestemming geven om met de kinderen te reizen.

Hoelang duurt toekenning eTA?

Veel mensen vragen zich af hoelang het nu precies duurt voordat een eTA wordt toegekend. Uw aanvraag wordt direct in behandeling genomen zodra u deze digitaal inlevert. Daarvan krijgt u overigens ook per e-mail een bevestiging. In de meeste gevallen duurt het nog geen dag voordat de reisautorisatie definitief wordt toegekend. Dat kan in uitzonderlijke gevallen wel eens langer duren. Het maximum is dan ook 72 uur. De toegekende reisautorisatie wordt vervolgens aan uw paspoort gekoppeld. U hoeft het dan ook niet uit te printen of te laten zien bij de douanen. Zodra u het bericht krijgt dat uw reisvisum voor Canada is toegekend, hoeft u zich in principe nergens druk meer om te maken. De luchtvaartmaatschappij checkt aan de hand van uw paspoort of er een eTA is toegekend. Als u verder nog vragen heeft kunt u misschien antwoord vinden op de meest gestelde vragen pagina.

Spoedaanvraag

Vraagt u op het allerlaatste moment een eTA aan en wilt u geen risico nemen met de tijd? In dat geval kunt u er ook voor kiezen om een spoedaanvraag te doen. Wanneer u dit doet, kunt er vrij zeker van zijn dat de toekenning binnen 20 minuten zal volgen. Het aanvragen verloopt overigens gewoon hetzelfde en met een regulier aanvraagformulier. U vinkt simpelweg de optie ‘spoed’ aan en uw aanvraag krijgt voorrang. Daar betaalt u overigens wel vijf euro extra voor.

Vraag aan wanneer u wilt!

Het handige en fijne van een online aanvraagformulier is dat u het altijd kunt aanvragen. U bent dus niet afhankelijk van openingstijden. Zeven dagen per week en 24 uur per dag zijn de online aanvraagformulieren beschikbaar. Doe dit overigens voor de zekerheid wel altijd ruim van tevoren. In sommige gevallen wordt een aanvraag handmatig gecontroleerd en dat kan voor vertraging zorgen.

eTA Canada aanvragen